Свет

ФОТО: Осум жртви на пожарот во Њујорк

ФОТО: Осум жртви на пожарот во Њујорк

Спасувачките екипи ги пронашле телата на осум жртви на пожарот по експлозијата во Харлем , Њујорк, придизвикани од течење на гас. Во пожарот беа уништени две згради.

Composite photo of before Google street view and after explosion

Пожарникарите стравуваат дека има уште лица под урнатините и дека бројот на жртви може да порасне, пренесе Би-Би-Си.

A victim is evacuated by the emergency services close to the building collapse

Полицијата верува дека уште исжезнати лица. Повеќе од 60 лица се здбоија со повреди во страшната експлозија пред два дена.

Firefighters search the rubble shortly after the explosion

Станарите раскажале дека неколку дена пред трагичната експлозија почувствувале мирас на гас во и околу зградите.  Очевидци кои живеат во околните згради раскажале дека од експлозијата пукнале стаклата на прозорците.

Map showing location of collapsed buildings