четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

ФОТО: Осветлен тунелот „Бел Камен“ пред Велес

tunel=osvetlen

Поврзани вести

Завршија активностите за осветлување на тунелот „Бел Камен“ пред Велес. Министерството за транспорт и врски заврши со осветлување вториот тунел, откако претходно беше извршено осветлување на тунелот кај Катланово на автопатската делница Скопје-Велес.

Како што најавуваат, наскоро се очекува да се започне со работа и на третиот тунел на потегот Велес-Катланово која би требало да заврши до октомври годинава.

Осветлувањето се врши ЛЕД светилки со што значително се зголемува прегледноста на возачите, како и безбедноста во сообраќајот.

Најчитани вести