ТОП,Македонија

ФОТО: Отчет на ВМРО-ДПМНЕ – Ова е народ, не се фантоми!

ФОТО: Отчет на ВМРО-ДПМНЕ – Ова е народ, не се фантоми!

Владејачката ВМРО-ДПМНЕ синоќа во спортскиот центар „Јане Сандански” даде отчет за сработените повеќе од 3.500 проекти во период од десет години.

gruevski-otcet-1

На почетокот на настанот лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски се пошегува со неговиот сопартиец и вицепремиер во владата Зоран Ставрески, со прашањето, што мисли дали ова се фантоми?

otcet-narod-3

zdravstvo-otcet-640x354

Инаку, спортскиот центар Јане Сандански беше преполн. Отчетот во салата го проследија повеќе илјади граѓани и симпатизери на партијата.

otcet-narod-2

 

Во детали носителите на јавни функции реферираа за сработеното во минатиот период со особен акцент на изминатите две години.

otcet-narod-5

Ова претставува пример за политичко лидерство и транспарентност, при што пред 10 илјадна публика и стотици илјади кои можеа да го следат настанот на интернет, беше секој аспект на преземените реформи и проекти – сите за граѓаните.

otcet-narod-6

otcetno640