Магазин

ФОТО: Откриена риба со четири очи

ФОТО: Откриена риба со четири очи

Риба со четири очи и видно поле од 360 степени е откриена од страна на научниците.

1

Тие велат дека оваа риба дополнителниот пар очи го развила за полесно да го забележи пленот, како и потенцијалните партнери за парење. Вториот пар очи е развиен на левата и десната страна на главата на оваа риба.

Овој интересен вид риба живее на длабочина од 800 до 1.000 метри.