петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 59

ФОТО: Ова е најубавата река во светот

r

Последни вести

Реката Кањо Кристалес во Колумбија според многумина е најубавата река во светот, која ја нарекуваат „течно виножито“.

Од јули до ноември во реката се создава вистинска мешавина од бои под површината на водата.

Геолошката формација на реката е богата со седименти, а камењата се стари околу 1.2 милијарди години.

Сето ова во комбинација со растенијата кои виреат во реката создава најразлична палета од бои.

r1

r2

r3

 

Најчитани вести