Магазин

ФОТО: Ова е вистински мост, а не ролеркостер

ФОТО: Ова е вистински мост, а не ролеркостер

Мостот Ешима Оаши е многу кренат за бродовите да може да поминат под нив.

Можеби ви наликува на некоја од рампите во познатата игра Супер Марио или на ролеркостер, но всушност овој мост ги поврзува градовите Матсу и Сакаиминато и се протега над езерото Накауми.

mosttttttttt

Иако изгледа мошне застрашувачки ова не е највисокиот ваков мост во светот. Францускиот Милау Виадукт, кој е повисок и од Ајфеловата кула и достига 270 метри.