Македонија

ФОТО: Ова ли го сака Заев – раскрвавени полицајци, нереди и хаос

ФОТО: Ова ли го сака Заев – раскрвавени полицајци, нереди и хаос

На синоќешните протести пред македонската Влада беа повредени 38 полициски службеници. Најголемиот дел од нив завршија во болница.

povredenpolicaecc22

Порталот „Курир“ објави фото галерија во која добро може да се види епилогот од синоќешните„мирни и ненасилни“ партиски протести.

На оваа фотографија се гледа дека од удар примен од насилната толпа, еден полицаец е повреден во дланката и крвари.

Со камења, шишиња, шипки, јајца, домати, бекатон плочки демонтрантите удираа и фрлаа по полициските службеници.

vladata

По протестите, демонтрантите оштетиле седум службени возила, а од полициската опрема оштетени се 22 штита, 5 шлемови, еден елек, штитник за нога и една радиоврска. Освен тоа нанесена е штета на фасадата на Владата на Република Македонија, но демолирани се и стаклата на објектот на Радио Слободна Македонија.

vandali

fsdjlfsdjlfds423 1

za.jpg500

1za.jpg500

2za.jpg500

3za.jpg500

4za.jpg500