Балкан

ФОТО: Ова се дечињата кои вчера изгореа во пожар

ФОТО: Ова се дечињата кои вчера изгореа во пожар

На оваа фотографија се двете дечиња кои, за жал, вчера изгореа во пожарот кој ја зафатил нивната семејна куќа во Панчево.

Нивната мајка, триесет и четиригодишната Викторија Јовановиќ ги оставила заклучени и отишла кај својата мајка да пие кафе.

– Дојде да земе дрва за да се згреат дечињата. Откако ги исече дрвата, испи кафе. Потоа дотрча сосетката и рече, Викторија излегува чад од твојата куќа, вели извор.

Мајката веднаш притрчала дома, почнала да плаче и да моли за помош. Прво го изнеле малото момченце и му дале да се напие вода, но веќе било касно. Потоа тргнале и по ќеричката, но и таа била мртва.

Мајката е викната во полиција на сослушување.