понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 64

ФОТО: Овчеполските комити тргнаа кон славното Крушево

komiti5-640x480

Поврзани вести

Пред поголем број на граѓани во селото Немањици се одржа традиционалното свечено претставување на Овчеполските Илинденци кои како коњаници ќе патуваат за Крушево.

komiti4-640x480

Пред многубројните граѓани и градоначалникот Зоран Тасев, во убава атмосфера и пригодна културно уметничка програма  илинденците дадоа свечена заклетва, по што се одржа и свечена литургија во црковниот храм Света Богородица.

Најчитани вести