недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ФОТО: Овие деца живеат во рајот на Земјата

raj

Последни вести

Децата од племето Бахау кои живеат во Борнео имаат привилегија секојдневно да го гледаат рајот на Земјината топка и се сметаат за најсреќните деца на светот.

Овие дечиња уште од најмала возраст учат да пливаат и да нуркаат додека се мали, а штом стигнат до отприлика 8-годишна возраст веќе мора да пловат со дрвените кајчиња и да ловат за да се прехранат.

За нив се чини како времето да застанало. Не знаат ни да читаат ни да пишуваат, не знаат ниту колку години имаат точно. Никој тоа никаде не го запишува. Не знаат кој ден е, месец или година, но знаат да го искористат сегашниот миг како да е последен.

Погледнете ги најпозитивните фотографии кои ги направил францускиот фотограф Рехан, кој поминал со нив 8 дена.

raj1

raj2

raj3

raj4

 

Најчитани вести