Македонија

ФОТО: Пајак на ПОЦ ги собра сите кабли на Орце Николов

ФОТО: Пајак на ПОЦ ги собра сите кабли на Орце Николов

Пајак возилото на Јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“ попладнево направи вистински хаос во скопската населба Дебар маало кога собра голем број кабли и искрши гранки долж улицата Орце Николов.

CAM00479Возилото искинало повеќе кабли за интернет, телефон, телевизија, па и кабли за напојување со електрична енергија оставајќи ги жителите и фирмите во овој дел од Скопје без овие услуги. Каблите се закачиле на кранот за кревање на автомобили, а возачот најверојатно доцна забележал дека „натоварил“ повеќе од потребното.

CAM00481

 

CAM00482