четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 35

ФОТО: „Паметното“ оружје што Русија го употребува во Сирија

Повеќе фотографии од „паметното“ оружје што Русија го употребува во Сирија, објави Раша тудеј.

pametno-oruzje-1

Поврзани вести

Повеќе фотографии од „паметното“ оружје што Русија го употребува во Сирија, објави Раша тудеј.

„Паметното“ оружје што Русија го употребува во Сирија

„Паметното“ оружје што Русија го употребува во Сирија

Рускиот „паметен“ арсенал оружје што се употребува во Сирија е избор од бомби што досега се покажале и од ракети кои имаат вграден систем за следење. Овие прецизни оружја се користат од големи височини со цел да се спречат средбите со преносливата против- воздушна одбрана.

„Паметното“ оружје што Русија го употребува во Сирија

„Паметното“ оружје што Русија го употребува во Сирија

Руските прецизни бомби го користат ГЛОНАСС навигацискиор систем за да стасаат до целта, додека ракетите се насочуваат со помош на системскиот оператор на оружјето.

pametno-oruzje-4 pametno-oruzje-5 pametno-oruzje-6

Најчитани вести