Македонија

ФОТО: Подготовките за Д Фестивал при крај, во Дојран речиси и да нема слободно место

ФОТО: Подготовките за Д Фестивал при крај, во Дојран речиси и да нема слободно место

Општина Дојран привршува со подготовките околу претстојниот Д фестивал кој со тридневна програма ќе се одржи од 15 до 17 јули.

Според информациите кои општината ги има од Туристичкото биро, во Дојран речиси и да нема слободно место.

d-festival1-640x360

Имаме информации дека луѓето се сместуваат и по околните места. Очекуваме дека ова ќе биде најмасовно посетен настан кој некогаш се случил во Македонија. Во текот на тие три дена очекуваме да нè посетат околу 30.000 лица, а таа бројка да се зголеми во текот на наредните денови, информираат од општината.

d-festival2-640x356

Во тридневната програма ќе може да уживате во урбаната музика на SIGMA, Roger Sanchez, Goldie, Dubioza kolektiv, Dub Pistols, Foltin, The Toy Dolls – Official, Чиста Околина, Lollobrigida, Conquering Lion, Hladno pivo (official), Sethstat Jazz & Mirko Popov.

Посетете го Д фестивал и поминете одлични три дена полни со позитивна енергија.