Магазин

ФОТО: Погледнете како спијат жирафите

ФОТО: Погледнете како спијат жирафите

Ретко кој знае како спијат жирафите.

Се до педесетите години на минатиот век, научниците сметале дека жирафите воопшто не спијат.

Но, тогаш е откриено дека без разлика што се заморуваат со одржување на своето тело, овие животни спијат севкупно 30 минути дневно, или неколкупати по неколку минути.

Погледнете…


z1

z2

z3