Балкан

ФОТО: Полицаецот кој беше убиен во терористичкиот напад во БиХ

ФОТО: Полицаецот кој беше убиен во терористичкиот напад во БиХ

Драган Џуриќ е полицаецот кој беше убиен врз полициската станица во Зворник.

Со највисоки почести тој денеска ќе биде испратен во вечното живеалиште.

Роден е на 17 ноември 1967 година, а полицаец е од 4 април 1994.

За потсетување, тој беше убиен завчера во терористичкиот напад кога Нердин Ибриќ вооружан со две пушки и пиштол, почна да пука кон него, па влезе во полициската станица. Насилникот беше совладан со седум куршуми.