Магазин

ФОТО: Попај во реалноста!

ФОТО: Попај во реалноста!

Бразилските бодибилдери го ризикуваат својот живот само со цел да изгледаат помоќно, помускулесто. Тие инјектираат потенцијално смртоносен коктел од масло и алкохол за ги напумпаат своите мускули.

Арлиндо де Соуза има бицепси со неверојато голем обем од 73 сентиметри кој го добил со ризикување на својот живот. Тој ги има најголемите мускули во Бразил.

Pose: Mr de Souza has grown 29in biceps - the biggest in Brazil - after injecting them with oil and alcohol

Тој признава дека ги користи смртоносните инјекции иако знае дека на некои корисници пиради нив им се ампутирани рацете, а други и починале. Додава дека покрај овие инјекции, има земано и хормони и витамини за коњи за да има повеќе сила и да изгледа помасивно.

Popeye: Bodybuilder Arlindo de Souza, 43, shows off his bulging biceps outside his home in Olinda, Brazil

Во неговиот роден град го викаат „Планината“ , а идол му е Арнолд  Шварценегер.

Treino biceps: A picture of Mr de Souza alongside two of his idol, Arnold Schwarzenegger, on his mantelpiece

 

Risky: It can cause dangerous infections. Some users have had their arms amputated. Others have died

Gym addict: Mr de Souza had already been taking a cocktail of steroids, hormones and vitamins to bulk up

'I loaded the syringe, put it in my arm, injected it and it swelled me up right there and then,' said Mr de Souza

No contest: A comparison of Mr de Souza's biceps muscle with those of a young passer-by