Македонија

ФОТО: Поплавени автомобили кај булеварот Србија

ФОТО: Поплавени автомобили кај булеварот Србија

Поради невремето со пороен дожд, силен ветар и грмотевици попладнево неколку делови од Скопје останаа без електрична енергија, интернет и телевизија.

Поради обилните врнежи целосно се поплавени некои црни точки од сообраќајниците, а неколку возила се поплавени.

Во меѓувреме на социјалните мрежи постојано се објавуваат фотографии од локации каде што сообраќајот е во прекин:

  1. Населба Автокоманда, во близина на хотелот Континентал
  2. Улица Рилски Конгрес, населба Водно
  3. Булевар Србија, сообраќајот е во прекин – заглавени се неколку возила
  4. Булевар Кочо Рацин, кај Тинексот во близина на ГТЦ
  5. Улица Иван Козаров, Кисела Вода
  6. Подвозникот пред Црниче.