Свет

ФОТО: Поранешната мисица на Венецуела и сопругот убиени пред нивната ќерка

ФОТО: Поранешната мисица на Венецуела и  сопругот убиени пред нивната ќерка

Пред очите на нивната петгодишна ќерка, разбојници ги убиле 29-годишниата Моника Спер Моц, актерка и фото-модел,мис на Венецуела и 39-годишниот Томас Бери, нејзиниот поранешен сопруг.

Monica Spear posted a video on Instagram of her horse riding just hours before she died

Според британски Дејли Меил, британецот Бери и неговата сопруга биле убиени во вооружен грабеж на автопатот Пуерто-Кабеља  до Валенције, откако нивниот автомобил се расипал. Крвавиот инцидент се случил пред очите на нивната петгодишна ќерка Маја, која е повредена во ногата.

Horrific: Robbers shot through the car windscreen when the terrified family locked themselves in

Двојката била разведена, но решиле заедно да го поминат одморот поради ќерка си.

Нивниот автомобил, според Дејли Меил  се расипал на автопатот помеѓу Пуерто Кабеља и Валенције и се претпоставува дека се убиени додека крај патот ја чекале влечната служба.

Nightmare: A friend of Berry said he had spoken to him on Sunday and was told they were having a great time

Локалната полицијата уапсиле пет лица кои се главни осомничени за нападот. Двајца од нив имаат по само 18 години.

Моника во Венецуела беше популарна како поранешен топ модел, но и по улогите во доста успешните телевизиски сапуници.

Monica was pictured with a child, believed to be her daughter Maya, a few days before they were attacked