Македонија,Политика

ФОТО: Повторно злоупотреба: Ременски на митинг во Куманово со службен автомобил

ФОТО: Повторно злоупотреба: Ременски на митинг во Куманово со службен автомобил

Министерката за труд и социјална политика Фросина Ташевска Ременски вечерва ги злоупотреби државните ресурси за партиски цели.

Имено, со службеното возило Ременски вечерва пристигнала на митингот во Куманово, а со тоа уште еднаш се докажува злоупотребата на службените ресурси, како и службените возила за приватни и партиски цели.

image-0-02-05-684ba8e389e8e379b7fe71dfe8dbee797b7c9da8cab91cde362377fb857cc474-v-640x480

Претходен ваков случај беше забележан кога Наташа Методијева вработен службеник во кабинетот на министерка користела возило на министерството за приватни потреби и цели.