Македонија

ФОТО: Премиерот Груевски се сретна со нобеловецот Орхан Памук

ФОТО: Премиерот Груевски се сретна со нобеловецот Орхан Памук

Во новиот Македонски народен театар нобеловецот Орхан Памук синоќа ја прими книжевната  награда „Табернакул”. На настанот присутни беа премиерот Никола Груевски и министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска, па настанот беше искористен за кратка средба помеѓу нобеловецот и премиерот Груевски.