Македонија

ФОТО: Премиерот Груевски и министерот Спасов им подарија пакетчиња и насмевки на децата од „11 Октомври“

ФОТО: Премиерот Груевски и министерот Спасов им подарија пакетчиња и насмевки на децата од „11 Октомври“

Со новогодишни пакетчиња и искрени жеби  премиерот Никола Груевски и министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, денеска ги израдуваа децата од  Детскиот дом „11 Октомври“.

 

ngdeca1

И оваа година, Груевски испрати порака до децата дека не се заборавени и дека државните власти се секогаш тука кога може да помогнат.

gr-paketcinja33

 

„Тука сме да ви посакаме Среќна Нова година, многу здравје, да имате убава година, да бидете многу среќни, да имате петки во училиште, да бидете многу радосни, да растете и да одите напред“, истакна Груевски кој заедно со Спасов им врачија пакетчиња, облека и шпорет на штитетниците на „11 Октомври“ и им посакаа среќни празници, многу успеси и добро задравје.

 

ngdeca

И децата им дадоа подарок, тие изведоа новогодишна претстава, според нивните зборови, создадена со многу  љубов.

gr-paketcinja

ФОТО: Курир