Магазин

ФОТО: Преслатки пингвини

ФОТО: Преслатки пингвини

Пингвините се едни од најслатките животни. Нивното необично движење ги прави повпечатливи и слатки. Одлично се прилагодуваат на животот во море, а и немаат проблем со екстремно ниските температури.