четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 51

ФОТО: При крај изградбата на храмот „Св. Константин и Елена“

konstantin-elenaa

Последни вести

Новиот скопски православен храм „Св. Константин и Елена“, кој започна да се гради на 11-ти ноември 2012 година, наскоро ќе биде завршен.

-Градежните работи околу црквата и нејзината 50 метри висока камбанарија се во поодмината фаза и веќе се изведуваат декорации на фасадата, пишува „Билд“.

Kамбанаријата ќе има едно големо централно ѕвоно тешко 8,3 тони и уште 11 помали, а врз неа ќе биде поставен крст висок 7 метри. Самата црква е висока 29 метри и врз неа е предвидено да биде поставен крст висок 5 метри. Инвеститор е фондацијата „Св. цар Константин“, а градежните работи ги изведува скопски „Бетон“.

Повеќе фотографии погледнете на БИЛД.

Најчитани вести