Македонија

ФОТО: Реконструирани железничките станици на Коридорот 10

Министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски на Фејсбук објави фотографии од реконструираните железнички станици.

Реконструирани се железничките станици во Велес, Прилеп, Градско, Демир Капија, Неготино и Табановце.

 

железничка станица Прилеп (пред и потоа)
железничка станица Прилеп (пред и потоа)
железничка станица Деми Капија (пред и потоа)
железничка станица Деми Капија (пред и потоа)
железничка станица Табановце (пред и потоа)
железничка станица Табановце (пред и потоа)
железничка станица Градско (пред)
железничка станица Градско (пред)
железничка станица Градско (потоа)
железничка станица Градско (потоа)
железничка станица Неготино (пред)
железничка станица Неготино (пред)
железничка станица Неготино (потоа)
железничка станица Неготино (потоа)
железничка станица Велес (пред)
железничка станица Велес (пред)
железничка станица Велес (потоа)
железничка станица Велес (потоа)

Оваа година ќе се реконстуираат уште четири железнички станици во рамки на истиот проект и тоа во Битола, Чашка, Богомила и Гевгелија. Проектот се реализира во соработка со ЕУ и чини околу 2 милиони евра.