Магазин

ФОТО: Рекорд: Се роди бебе тешко 18 килограми!

ФОТО: Рекорд: Се роди бебе тешко 18 килограми!

Кога жена од 272 килограми пристигнала во болницата „Питерс Кинг Едвар Меморијал“, лекарите и персоналот не беа подготвени за она што ќе се случи за време на нејзиното пораѓање.

Не било прв пат во таа болница да се раѓаат бебиња, но никогаш таму не се родило бебе тешко 18 килограми.

Според зборовите на портпаролот на болницата, бебето било здраво наспроти неговата неприродна големина. Пороѓајот морал да биде изведен со помош на царски рез за да биде колку е можно побезбедно за мајката и бебето.

bebe1

Лекарот кој ја породувал оваа жена на почетокот на породувањето мислел дека таа носи близнаци или тројки  но раѓањето на џиновското бебе предизвика вистински шок.

Лекарот изјавил: „И порано сум породувал морбидно дебели жени, но ова породување ќе го паметам додека сум жив. Бев убеден дека носи две или три бебиња, но не беше така, тоа беше само едно силно момче. Верувам дека ќе стане неверојатен рагбиста кога ќе порасне“.