четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 61

ФОТО: Рекреативната патека до хотелот „Парк“ во завршна фаза

Рекреативната патека до хотелот  „Парк“ во завршна фаза

Рекреативната патека до хотелот „Парк“ во завршна фаза

Поврзани вести

Делот од рекреативната патека до хотелот  „Парк“ во должина од 210 метри, покрај брегот на Охридското Езеро е во завршна фаза.

Рекреативната патека до хотелот  „Парк“ во завршна фаза

Рекреативната патека до хотелот „Парк“ во завршна фаза

Денеска , ЈП „ Нискоградба“ завршува со бојадисувањето на делот од асфалтот што е предвиден за велосипедска патека , а ЈП „ Проаква“ ги монтира на фонтаните, а ЈП „ Охридски комуналец“ ќе го исчисти целиот простор каде се одвиваа градежни работи.

Со веќе поставеното ново осветлување, патеката е во функција и ќе претставува најуреден простор за  прошетки крај езерото и за рекреација на граѓаните и туристите.

Најчитани вести