Македонија

ФОТО: Ретка фотографија на Мајка Тереза од младоста

ФОТО: Ретка фотографија на Мајка Тереза од младоста

Приштинскиот весник „Газета експрес“ објави фотографија, на која блажената Мајка Тереза е фотографирана во 1930 година, пренесува МИА.

Според весникот, Мајка Тереза на оваа фотографија има 18 години.

– Ова е една многу ретка фотографија, каде се гледа ангелски лик и перфектна насмевка на Мајка Тереза, пишува весникот.