Магазин

ФОТО: Рибар најде ајкула стара 80 милиони години

ФОТО: Рибар најде ајкула стара 80 милиони години

Во водите на езерото Ентранс во Викторија, еден рибар улови ајкула стара над 80 милиони години, која го шокираше светот.

Овој вид ајкула живее повеќе од 80 милиони години, а само еден ваков вид ајкули се уште опстојува и ден денес.

Таа има 300 заби распоредени во 25 реда, личи на јагула и ја нарекуваат „жив фосил“.

 

ajk1

ajk2