Магазин

ФОТО: Рибар од Монголија во река уловил змеј?

ФОТО: Рибар од Монголија во река уловил змеј?

Еден рибар од Монголија во слатководна река уловил суштество кое неверојатно наликува на змеј.

Како што велат локалните медиуми, суштеството е долго три метри и ги има сите карактеристики на змеј, кој е клучна фигура во кинеската митологија.

Змејот има рогови, мустаќи и долги канџи, но многумина веруваат дека сето ова е само уште една исценирана приказна.

Моментално мистериозното суштество е пратено во Пекинг на испитувања.