Македонија

ФОТО: Рохрабачер поддржувач на радикални исламски структури и албански лобист

ФОТО: Рохрабачер поддржувач на радикални исламски структури и албански лобист

Мојот став е дека Македонија не е држава. Жал ми е, но не е држава. Тие се толку поделени што никогаш нема да бидат во можност да одат добро заедно. Затоа Косовците и Албанците во Македонија треба да бидат дел од Косово, додека другиот дел на Македонија треба да стане дел од Бугарија или со било која друга земја за која тие тврдат дека се поврзани. Идејата е дека ние сакаме да ја држиме Македонија во живот, бидејќи некој пред 30 години одлучил дека тоа е конфигурација која треба да произлезе од растурањето на Југославија, но тоа нема да доведе до образложение дека оваа идеја се уште држи, изјави Дана Рохрабачер, во интервју за Визион плус од Тирана.

За да стане појасна сликата за тој кој е Дана Рохрабачер, покрај тоа што е платен албански лобист, треба да се подвлече дека 15 години е и на платниот список на Џорџ Сорос.

Албанско-американската лига е дел од организациите во мрежата на Џорџ Сорос

Познатиот албански платеник Џосеф Диогарди формално ја формираше Албанско-американската лига во 1989 година, која делува во Вашингтон.

Рохрабачер  во 2001 година е главен говорник на вечерта посветена на собирање пари од страна на Албанско-американската лига.

Еден од членовите на бордот беше демократскиот конгресмен Елио Енџел, кој пак е косовски лобист.

dana dana1

Кој е Елио Енџел?

Елио Енџел е долгогодишен пријател на Џорџ Сорос. Имено, Енџел и Сорос се цимери за време на студентските денови, а нивното пријателство трае до денес.

Од каде доаѓаат овие екстремистички ставови на Рохрабачаер?

Покрај тоа што е платен албански лобист, конгресменот е и долгогодишен истакнат поддржувач на радикалните исламски организации.

dana-afganistan-radiklani-i

Фотографиран со авганистански муџахедини и тоа во првите борбени линии, само покажува дека станува збор за човек кој има радикални ставови и „се бори“ рамо до рамо за екстремистички цели.