Магазин

(ФОТО) Само во Кина: Атлетска патека на покрив на зграда

(ФОТО) Само во Кина: Атлетска патека на покрив на зграда

uceniciУчениците во основното училиште во кинеската провинција Џеџанг веќе четири години имат часови по физички воспитување на врв на зграда. Причината е поради тоа што на покривот има атлетска патека.

Ова е прв проект од тој тип во Кина, благодарејќи на кој е постигнато значајна заштеда на просторот.