сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

ФОТО: Санирани улици во општина Бутел

Екипите на Градот Скопје и на ЈП „Улици и патишта“ изминатиов период работеа на санација на оштетени улици во општината Бутел.

butel-ulici-nasl

Поврзани вести

Екипите на Градот Скопје и на ЈП „Улици и патишта“ изминатиов период работеа на санација на оштетени улици во општината Бутел.

Санирани улици во општина Бутел

Санирани улици во општина Бутел

Во рамките на овие активности, целосно се санирани улицата „Мрежичка“ во должина од 200 метри за што беа употребени 140 тони асфалт, улицата „Коле Канински“ во должина од 160 метри за што беа употребени 110 асфалт и улицата „Хо Ши Мин“ за што беа употребени 40 тони асфалт. Исто така, направена е и комплетна реконструкција на улиците „Зуфир Мусиќ“ и „Љуба Петровиќ“.

Санирани улици во општина Бутел

Санирани улици во општина Бутел

На овие улици целосно е саниран оштетениот асфалт, а претходно со вкупно со 50 тони асфалтна маса е извршено пополнување на ударните дупки.

Најчитани вести