Македонија

ФОТО: СДСМ и сателитите се нафрлија против демократското право на Британците

ФОТО: СДСМ и сателитите се нафрлија против демократското право на Британците

Лидерот на СДСМ Зоран Заев сеуште молчи и не го оспорува референдумот во Велика Британија, а не се изјаснува ниту околу потегот на Камерон кој ја призна волјата на Британците и си поднесе оставка.

Но, за разлика од најголемата опозициска партија, нивните мегафони го осудија изјаснувањето на Британците, прогласувајќи ги за националисти, ксенофоби и неуки.

Одлуката за „Брегзит“, која беше демократски изгласана, беше прифатена со одобрување од страна на сите светски лидери, но потпретседателката на СДСМ Фросина Ременски ја осуди одлуката на британскиот народ, па ги осуди сите кои ја почитуваат волјата на народот.

remenski1-640x1139 branimir najceska