Македонија

ФОТО: СДСМ за да прикаже поголема масовност со барикади го оградува просторот пред влада

ФОТО: СДСМ за да прикаже поголема масовност со барикади го оградува просторот пред влада

СДСМ сака да креира лажна слика за денешниот протест, а тоа се гледа уште пред протестот официјално да започне, пишува порталот „Курир“.

barikadi11

Просторот пред Влада, социјалдемократите го оградуваат со барикади за да се прокаже поголема посетеност.

Со барикадите, просторот пред Влада е веќе ограден и навидум стеснет, сакајќи да се створи слика да присуство на повеќе луѓе.

СДСМ уште пред да започне митингот започна да лифтерува бројки од 100.000 протестанти, а оваа нереална бројка ја соопшти лидерот Зоран Заев уште вчера. Тоа е многу далеку од она што реално се случува на терен.

barikadi22

Заев соочен со слабиот одзив од граѓаните на терен и одбивањето на симпатизерите на СДСМ да влегуваат во неговото сценарио, почнаа да праќаат празни автобуси, за што сведочат и фотографиите кои ги објавуваме.

Веднаш потоа, просторот пред влада беше стеснет со барикади.

barikadi33

Заев одамна се соочи со пропаднатото сценарио во кое не сакаат да учествуваат ниту неговите довчерашни симпатизери. Дека денешниот протест ќе доживее целосно фијаско се гледа од сликата на терен половина час пред официјалниот старт на протестот.

barikadi444