Македонија

ФОТО: Се асфалтира патот до штипското село Суво Грло

ФОТО: Се асфалтира патот до штипското село Суво Грло

Денеска почна асфалтирањето на локалниот пат до штипското село Суво Грло.

Инвестицијата за изградба на овој пат е три милиони денари, а освен овој пат во текот на наредните денови ќе се асфалтираат улици во селата Селце и Драгоево, а од среда во населбата Стар Карорман, каде што инвестицијата е околу три милиони денари.

suvo grlo

Жителите на Суво Грло велат дека се благодарни што до нивното село ќе има асфалтиран пат, со кој ќе им се олесни пристапот до нивните куќи и земјоделско земјиште.