Македонија

ФОТО: Се обновуваат патеките во Градски Парк

ФОТО: Се обновуваат патеките во Градски Парк

Деновиве, екипите на ЈП „Улици и патишта“ работат на обновување на пешачките патеки покриени со бела ризла во првиот дел на Градски парк.

Rekonstrukcija na pateki vo prviot del na Gradskiot park (2)

Работниците, како што информираат од Град Скопје, со механизација и рачно ќе нанесат околу 20 тони бела ризла на постојните патеки на коишто на одредени делови беше изникната трева или од обилните врнежи од дожд беше однесена ризлата.

Rekonstrukcija na pateki vo prviot del na Gradskiot park (1)