ТОП,Македонија

ФОТО: Се повеќе граѓани на собирот на ГДОМ

ФОТО: Се повеќе граѓани на собирот на ГДОМ

Се повеќе расте бројот на граѓани кои излегоа да дадат поддршка на Граѓанското здружание за одбрана на Македонија кое денеска организира собир пред Собранието.

Се веат македонски знамиња, се пеат патриотски песни. Ваква беше сликата и на минатите собири на ГДОМ.

-Граѓанското движење за одбрана на Македонија ги повикува сите граѓани без разлика на вера и нација вечерва од 19:00 часот да ни се придружат на големиот собир кој ќе се одржи пред Собранието на Република Македонија. Ги повикуваме сите граѓани на Скопје, сите граѓани на Република Македонија да бидат дел од најмасовниот граѓански собир. Наша обврска и наша задача е да си ја заштитиме нашата земја, со разум, со разбирање и искрено знаење да допринесеме за враќање на патеките на напредок, сигурност, стоеше во објавата на ГДОМ.

Граѓаните вечерва ќе порачаат- ДА за избори на 5-ти јуни и НЕ за деструкциите на СДСМ и Заев.

skopje-gdom6-640x480

skopje-gdom-640x480