Магазин

ФОТО: Се разбудила и на градите го нашла ова!

ФОТО: Се разбудила и на градите го нашла ова!

Пензионерка на возраст од 100 години доживеала шок кога се разбудила во својот стан во Мајами. На градите и се наоѓало чудно животно.

Старицата се преплашила, скокнала и побегнала во друга просторија. Веднаш го повикала својот зет, Карлос Агарас, кој брзо дошол кај неа за да го избрка животното од нејзината куќа.

-Ме пробуди телефонот околу два часот по полноќ, а тоа никогаш не е време за добри вести…На линија беше мојата тешта, која беше исплашена и ме повика да и помогнам, рекол Карлос.

kinkidza1

Кога дојдов кај неа, животното побегна на таванот. Кога стигнале ветеринарите гоидентификувале животното како кинкаџа, редок вид, кој припаѓа на семејството ракуни, а обично живее во дождливите прашуми. Го нарекуваат „диво куче“ или „ноќен мајмун“.

На крајот се утврдило  дека животното побегнало од својот сопственик и дека се вика Банана. Нобичната кинкиџа е вратена кај своите сопственици.