Магазин

Фото: Секоја бремена жена во Финска добива „Мајчинска кутија“! Погледнете што содржи:

Фото: Секоја бремена жена во Финска добива „Мајчинска кутија“! Погледнете што содржи:

Секоја бремена жена во Финска добива подебен дар т.н. „Мајчинска кутија“. Во неа има еден куп корисни работи за живот на новороденчето. Дури и самата кутија може да се користи како креветче.

Погледнете што се таа содржи:

Кутијата изгеда вака

finland-maternity-box-1-620x413

А ова се крие во неа

finland-maternity-box-2-620x413

Секоја кутија има комплет зимско одело, капа, ракавици…

finland-maternity-box-3-620x413

Вреќа за спиење и кебиња

finland-maternity-box-4-620x413

Капчиња, чорапи, пантолони и средства за хигиена

finland-maternity-box-5-620x413

Пелени, крпи и останата гардероба за деца, а дното на кутијата е душек, така да таа може да се користи како кревет

finland-maternity-box-6-620x413