Македонија

ФОТО: Силниот ветер корнеше дрвја и покриви во Гевгелија

ФОТО: Силниот ветер корнеше дрвја и покриви во Гевгелија

Ветрот кој достигна брзина од 80 километри на час предизвика голема материјална штета во Гевгелија.

Оштетен бил новопоставениот покрив на градската гимназија, како и покривите на неколку објекти и индивидуални куќи.

2

3

4

 

Фото: МКД.мк