Македонија

ФОТО: Силно невреме во Штип и Куманово

ФОТО: Силно невреме во Штип и Куманово
Во моментов нестабилно со локален пороен дожд и грмежи е во источните делови од Македонија, од подрачјето источно од Куманово, се до Беласица, претежно во планинските подрачја.

Од градовите нестабилно е во Пробиштип, а големо невреме го зафати Штип. Во моментов нестабилно со локален пороен дожд и грмежи е во источните делови на Македонија, од подрачјето источно од Куманово, се до Беласица, претежно во планинските подрачја.

dozd

Правецот на движење е од исток кон запад, но движењето е бавно, се очекува стабилизирање.

Се очекува постепено стабилизирање на атмосферата, соопшти УХМР во најновиот извештај за временската состојба.