Македонија

ФОТО: Смок од 3,5 метри фатен во Стајковци

ФОТО: Смок од 3,5 метри фатен во Стајковци

Смок долг 3,5 метри е фатен во скопско Стајковци.

Наглиот пораст на температурите и дождливото време се главната причина за наезда од змии.

Во овој период од годината појавата на змии е нормална, поради тоа се препорачува внимателност, особено доколку се движите по тревни површини.