Магазин

ФОТО: Со овие фотографии се редефинира „природната“ женска убавина

ФОТО: Со овие фотографии се редефинира „природната“ женска убавина

Фотографиите покажуваат колку влакната под пазувите се стигматизирани, бидејќи ретко може да се види жена која што редовно не ги отстранува од своето тело.

olivia murphy

Фотографот Бен Хопер од 2007-ма година работи на проект „природна убавина“. Преку серија фотографии ја претставил женската убавина како предизвик кој се претставува преку модната и козметичката индустрија.

ruby bird

„Кога созреав како човек и уметник сфатив дека овие влакна ми се допаѓаат“, рекол Хопер за „Хафинтон пост“.

emilia bostdt

slant array

cassie tsura

ayan mohamed