Свет

ФОТО: Спектакуларни снимки од ерупција на вулкан

ФОТО: Спектакуларни снимки од ерупција на вулкан

Вулканската ерупција што се случи на остров во Јужниот Атлански Океан можеше да помине незабележана ако не беа сателитите на НАСА.

Вулканот еруптирал два пати по 60 години мирување, а исфрлил поголемо количество лава.

vulkan-NASA-foto-2

Сателитите на НАСА ги уловиле „историските“ моменти што се случиле на 24-ти Април и на 1-ви Мај.