Македонија

Фото: Средба Груевски-Дачиќ

Фото: Средба Груевски-Дачиќ

Премиерот Никола Груевски денеска оствари средба со првиот потпретседател на Владата на Србија и министер за надворешни работи, Ивица Дачиќ, кој е во посета на Македонија како претседавач на ОБСЕ.

На средбата присуствуваше и министерот за надворешни работи, Никола Попоски.

На средбата, како што подвлече министерот Попоски било разговарано за главните приоритети на ОБСЕ за време на српското претседателство. Една од најзначајните точки е регионалната, а воедно и безбедноста на Европа.

DSC_7060

GRUEVSKI-DACIC2_thumb_medium380_0