Македонија

ФОТО: Струмичани масовно и дадоа поддршка на полицијата

ФОТО: Струмичани масовно и дадоа поддршка на полицијата

Граѓаните на Струмица излегоа масовно да и дадат поддршка на полицијата на организираниот народен собир.

strumica-1

Покрај во Струмица, собири за поддршка на полицијата се одржуваат уште во 23 градови. Собирите започнаа во 19 часот на плоштадите во Велес, Кавадарци, Неготино, Гевгелија, Валандово, Струмица, Берово, Пехчево, Делчево, Кочани, Македонска Каменица, Виница, Штип, Пробиштип, Свети Николе, Кратово, Крива Паланка, Кичево, Охрид, Битола, Прилеп, Ресен, и во Скопје на три локации – во Општина Кисела Вода (месност кај Злате, Општина Гази Баба (плоштад Филип Втори) и Општина Ѓорче Петров (плоштад Делфина-Порта Влае).