Македонија

ФОТО: Студентските протести дело на младината на СДСМ

ФОТО: Студентските протести дело на младината на СДСМ

Маските паднаа, а вистината за студентските протести излезе на виделина. Од фотографиите кои кружат по социјалните мрежи станува јасно дека главни организатори на протестите се членови на младината на СДСМ. Тие беа во првите редови на протестите. Овие фотографии само го потврдија сомнежот за тоа кој стои зад протестите и манипулира со студентите.

Освен функционерите на СДММ кои директно се насочени кон организирањето на протести на студентите, во целата операција е вклучена и мрежата на МОФ, која пак е координирана и финансирана со големи износи од СОРОС Македонија. 

Претседателскиот кандидат и поранешен министер на СДСМ, Љубомир Фрчкоски исто така може да се забележи на протестот на студентите. Дека луѓе од опозицијата и полугата на СОРОС се вклучени во манипулацијата на студентите околу државниот испит покажуваат и фотографиите од протестите на кои може да се забележат млади активисти од СДСМ.

Освен опозициската партија, поттикнувач и силен поддржувач на овие протести беше и СОРОС.

Алек Гочев е момчето кое можеше да се забележи и на протестите на земјоделците, стејчаците, протестираше со средношколците против екстерното тестираер, а и сега со студентите. Него исто така на голем број фотографии можеме да го видиме во друштво на високи функционери на СДСМ.

alek pen

alek s

alek alek1

Како еден од организаторите на протестот беше спомнат „Студентски пленум“ кој беше наречен неформална студентска организација. Член на оваа организација е и Борис Илиоски, кој може да се забележи во првите редови на студентските протести. Токму Илиевски може да се забележи на низа протести на СДСМ за време на таканаречениот “отпор против режимот“, како и на фотографии со Бранко Црвенковски, коментирајќи дека тој е “сенката на претседателот“. Покрај Илиоски, на коментарите кои кружат на социјалните мрежи, може да се видат и други активисти на подмладокот на СДСМ.

 

b

 

b1

Бојан Матовски е уште едно момче кое навидим загрижен за студентите излезе на протест. Но тој веќе е познат и по други протести. Матовски, заедно со Гочев, беа организатори на АМАН протестите за поскапување на струјата.

bojanmatooovskiii

 

BBBBBBBBBBBBBB

Гордан Шутаров е секретар на ЛК СДММ-Карпош. Фотографиран со своите идоли од СДММ и СДСМ, јасно е од кого овој човек е поттикнат да протестира за екстерно тестирање, кое воопшто не е ниту планирано ниту ќе се случи.

sut1

 

suuttttt

Исто така може да се забележи и дека Војче Стојановски, кој повикуваше на марш против екстерното тестирање има објавено фотографии на кои е во друштво на Јани Макрадули и Стево Пендаровски.

 

 

vojce

vojce2

vojceeejani

Свое присуство на протестите имаше најавено и Ивана Туфегџиќ, која е член на младината на СДСМ.

ivana

ivana1

На протестите присуствуваа и Ирена Јанчевска, исто така член на СДММ, како и Диме Дојчиновски, член на огранокот на СДММ од Битола.

irena

dime

Димитар Кошиновски, кој е висок фунционер од редовите на СДСМ и кој беше дел од протестите, јавно се залага и за легализација на марихуаната.

dimitar

dimitar1

Студентите впрочем протестираа против екстерно тестирање, кое законски не е ни предвидено.