сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

ФОТО: Свечено пуштен во употреба реновираниот Стар Мост во Радовиш

radovis_most

Поврзани вести

Мостот симбол на Радовиш кој ги спојува минатото и сегашноста на градот и кој ќе биде нов препознатлив белег на Градот во иднината – свечено е пуштен во употреба.

– Овој некогашен и сегашен симбол на Радовиш ке биде уште еден бисер во туристичката карта на градот наш убав по кој во иднина ке се распознава Радовиш, истакна Градоначалникот Николов.

Реновираниот мост е ново прекрасно здание комплетно реновирано со високо квалитетен травертин камен и осветлен со квалитетно и економично лед осветлување.

Мостот во употреба го пушти Градоначалникот Сашко Николов и Претседателот на Советот Никола Миовски.

Најчитани вести