Македонија

Фото: Талија искорна дрвја во Куманово

Фото: Талија искорна дрвја во Куманово

Невремто кое беше проследено со врнежи и силен ветер, викендов го зафати и кумановскиот регион каде беа поплавени подруми од голем број на станбени згради, а од силниот ветер биле откоранти и неколку дрвја.

Најмногу штета имало на булеварот Октомвриска револуција, каде паднатите дрвја оштетиле неколку озила и скинале кабли на електрична и интернет мрежа.

talija500