Магазин

ФОТО: Тој е фотограф, а девојка му се срами од камери!

ФОТО: Тој е фотограф, а девојка му се срами од камери!

Микаел Теимер, кој по професија е фотограф обожава да ја слика својата девојка Марион. Меѓутоа, има еден проблем – Марион се срами од камери и фотоапарати.

„Со Марион сме заедно веќе 6 години. Каде и да одиме секогаш со мене го имам фотоапаратот во едната рака, а Марион во другата, па обожавам таа да ми биде модел во секоја прилика. Работата е што таа не сака да позира. Но, затоа што сепак е прекрасна и разиграна личност, сликањето додека таа се срами стана наша интимна игра.“

„Кога и да се обидам да доловам некоја сцена со неа во фокусот, таа наоѓа нов начин како да си го сокрие лицето. Токму затоа овие слики ми се поомилени од било кои други традиционални портрети,“ раскажува Микаел.

2

3

4

5

6

7

8

9